Ev Hanımları Emekli Oluyor..

Emeklilik sisteminde yeni düzenlemeler masada! Seçimden sonra yeni emeklilik sisteminde ev hanımlarına emeklilik geliyor. 25 yıl evli kalana 12.810 TL katkı sağlanacak.

EYT düzenlemesi sonrası emeklilik sistemi sil baştan! Yeni emeklilik sisteminin ipuçları gelmeye başladı. Yeni sistemde ev kadınlarına emeklilik yolu açılıyor.
Emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeyle ev hanımlarına prim desteği sağlanacak. Annelik durumu ve çocuk sayısına göre prim gün sayısı geriye çekilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verdiği talimata göre, seçim sonrası emeklilik sisteminde büyük değişiklik yapılacak.
Çalışma imkanı bulamamış ve herhangi bir işi olmayan ev hanımları sosyal güvenlik sistemine dahil edilecek. Ev kadınlarına daha erken emeklilik hakkı sağlanacak.

Ev hanımları bugünkü şartlarda isteğe bağlı sigorta ile 15 yıl boyunca prim ödeyerek emekli olabiliyor. Yeni sistemde bu primlerin üçte biri devlet tarafından sağlanacak.

15 yıl boyunca ödenecek isteğe bağlı sigorta BAĞ-KUR kapsamına alınıyor. Yeni sistemde Bağ-Kur ve SSK arasında prim eşitlemesi sağlanacak ve böylelikle 5400 gün yerine 4500 veya 3600 günden emeklilik mümkün olabilecek.

Yeni sistemde ev kadınları 10 yılda emekli olabilecek. Bir dönem sigortalı çalışan ev kadınları daha kısa sürede emekli olabilecek. Bugün asgari isteğe bağlı sigorta primlerinde yıllık katkı 12,810 liraya ulaşıyor. Reform sonrası prim miktarındaki devlet katkısı 15 bin liraya yaklaşacak.

Kaynak: Sabah

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ